PsyRadio

psyradio * fm - Small A1

joi, 26 noiembrie 2009

Politist Adjectiv

Pai, pe scurt, l-am vazut de curand, pe parcursul a 3 zile diferite, pentru ca n-am avut rabdare de un cap-coada.
Filmul in sine e un...adjectiv, pentru ca film, ca si substantiv, nu i se poate spune.
Stiam ca romanii fac filme cu foarte mult simbolism in el, cu multe trairi degeaba si scene care n-au fost scoase la montajul final doar doar mai castiga 2-3 minute, dar asta e de pomina.
Pe parcursul filmului ni se da ocazia sa ne plictisim impreuna cu personajele, sa mancam cu ele, sa mergeam cu ele, sa urmarim pustani, etc.
Si sfarsitul...eh, sfarsitul e de poveste, dar din aia, am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.

Adica politistul in cauza are el mustrari de constiinta ca nu vrea sa bage la parnaie un baiat care fumeaza hasis si da si colegilor. Bun, se da el cu capul de pereti de-a lungul filmului (si noi impreuna cu el, va asigur), pana cand seful lui il lumineaza ca nu conteaza ce crede el, ci conteaza cuvantul legii, care este destul de clar.
Tinand cont ca acest politist era in bransa de ceva timp, astfel de scapari ma fac sa cred ca...era un politist adjectiv :)))) Oare asta era ideea filmului? Nu cred, dar in fine...

Mai sunt pe acolo niste scene care accentueaza sistemul birocratic romanesc si cum trebuie sa te rogi de unul si de altul sa iti faca favoruri (care tin de meseria lor de fapt), dar asta e alta poveste.

Adica am stat sa ma uit mai mult de 90 de minute la ceva ce se putea termina intr-un scurt metraj de 20! E absurd.

Singura scena care poate se merita vazuta este cea din trailer, doar ca pe langa ea sunt muuulte ambalaje semi florale care mai dureaza o ora si ceva.

Cine e amator de...Dragos Bucur (care nu zic, a jucat bine, pe mine filmul in sine m-a revoltat), sa se uite :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu