PsyRadio

psyradio * fm - Small A1

duminică, 30 iunie 2013

Lansare proiect OT NISTO NESTO (Comunicat de presa)Asociatia Reflect organizeaza in judetul Covasna, in perioada 10-21 Iulie, proiectul "Ot Nisto Nesto Sustainable Young Artists Convention", finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.

Ot Nisto Nesto este un proiect multilateral, o convenție de artă ce va reuni timp de 12 zile, 16 tineri artiști și artizani din Bulgaria, Germania și România. Artiștii participanți sunt tineri ce provin din diferite medii culturale, sociale, profesionale. Fiecare dintre ei este axat pe arta, conectarea diferitelor culturi și țări, manifestand in acelasi timp un interes pentru protectia mediului inconjurator.

In timpul Conventiei de Arta, vrem să impartasim si sa continuam sa ne dezvoltam competentele artistice, culturale si sociale prin workshopuri, si de asemenea, sa cream o punte de comunicare între artă și societate. Vom proiecta si construi obiecte din material plastic, sculpturi si obiecte tridimensionale din gunoi, deșeuri și materiale naturale. Acestea vor fi obținute fără a afecta echilibrul ecologic, reutilizand materiale și obiecte deja existente.

Printre prioritatile noastre se numara includerea tinerilor  artiști cu oportunitati reduse, creșterea gradului de conștientizare și toleranță pentru o societate multiculturală și, de asemenea, promovarea ideii de dezvoltare durabilă.
Vrem sa cunoastem noi metode de a face artă, precum și de a ne exprima creativitatea și de a ne auto-dezvolta.
In timpul proiectului vom invita comunitatea locală să ia parte la atelierele de artă și în acest fel vom activa si motiva tinerii din aceasta comunitate sa aibă grijă de mediul și imprejurimile lor. Rezultatele artistice și, de asemenea, o parte din ateliere, vor fi prezentate în cadrul Festivalului Waha România (care va aduna mai mult de 1500 de persoane ca public activ) și, de asemenea, într-un catalog de ​​artă bilingv, în toate comunitățile partenere, autoritățile locale și Internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu