PsyRadio

psyradio * fm - Small A1

miercuri, 17 februarie 2010

Hai sa curatam Romania? Mai bine nu, spusera politicienii nostri!

Am fost de-a dreptul uimita cand am aflat ca proiectul de a curata Romania, urmand exemplul Estoniei, nu a fost aprobat de Guvern.
Adevarul e ca ar fi fost prea mult de munca pentru o tara obisnuita sa nu faca nimic. Pe de alta parte, simpla mobilizare a unei intregi tari ar fi dat peste cap planurile politicienilor de a ne transforma intr-o turma de cetateni molatici si usor de manipulat. Le-ar fi demonstrat ca da, putem sa ne punem osul la treaba pentru ceva care ne intereseaza in mod real si care chiar ar face un bine tarii asteia sufocate de pungi, conserve si pet-uri de bere.
Nuuuu, asa ceva nu se poate. Pai cum, in loc sa stam sa ne uitam la eternele talk-show-uri in care nu se spune nimic sau emisiuni de divertisment, sortite sa ne indobitoceasca, noi sa ne ridicam de pe canapea ca sa strangem gunoaie? Pai nu avem noi, dragi tovarasi, companii platite cu bani grei pentru asta? Sau mai bine zis, societati menite sa perpetueze iluzia de curatenie de pe strazi?
Lasati mai oameni buni, stati linistiti, punem noi de un proiect acum cu UE pentru acelasi lucru, le cerem milioane de euro, basca sa curatam tara, dar asa, pe sestache. Ah, sssst, ei nu stiu asta, dar noi de fapt o sa ne cumparam 4X4 si o sa le camuflam in masini de gunoi pe timp de zi. Da, da, da! Ce mai plan, multumim ONG-urilor pentru idee si initiativa, de aici ne ocupam noi.

Si mai trecu o zi in tara lui papura voda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu