PsyRadio

psyradio * fm - Small A1

joi, 22 octombrie 2009

Readaptare

Cum reusesti sa te adaptezi libertatii proaspat castigate dar nu neaparat vrute? Cum ii spui creierului sa o ia pe alt drum, altul decat cel cu care se obisnuise in ultimii ani?
Cum te faci cunoscut altor oameni, oameni care nu stiu cum esti si prin urmare comportamentul tau trebuie actualizat si...adaptat cerintelor, astfel incat sa fii bine primit.
E greu, mai ales cand ai fost obisnuit sa fii acceptat asa cum esti.
Se dovedeste ca libertatea nu e 100% libera, ci trebuie gandita. Altfel exista sanse sa o iei pe aratura si sa creezi multe impresii gresite, doar pentru ca te-ai dezobisnuit sa fii altcineva in afara relatiei din care tocmai ai iesit.

As putea spune ca pana acum am trait intr-o microsocietate creata de mine, unde era comod, stiam si bunele si relele, cum sa reactionez, ce sa fac si ce nu.

Dar acum realizez ca aia era doar una dintre microsocietatile existente. Fiecare le are pe ale lui. Cum fac sa intru in ele fara sa se simta, fara sa fiu privita insistent pentru mult timp?

Probabil voi gasi raspuns la aceste intrebari...in timp :) Acum insa sunt blind.
Cei care ma cunosc stiu insa ca nu sunt genul care sa fie foarte afectata de parerea celorlalti. Corect, insa aici este vorba de altceva: nu mai stiu cum sunt eu de fapt, ce perceptie creez, cea dorita de mine sau cea prinsa de ceilalti din aer.
Si daca eu nu stiu cum sunt, nu ma astept ca ceilalti sa ma descopere cu adevarat. Cel putin nu in urmatoarea perioada.

Sunt o persoana sincera, vreau sa stiu lucruri concrete, doar ca imi dau seama ca aceassta sinceritate...directa, nu e pe gustul oamenilor, care au nevoie la randul lor sa se adapteze...cu tine.

Cerc vicios necesar pentru a trece de aceasta etapa. Sper sa ies victorioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu