PsyRadio

psyradio * fm - Small A1

vineri, 5 iunie 2009

Va duceti la alegerile EURO-parlamentare?

Nu am dat deloc atentie pana acum tuturor afiselor, emisiunilor si reclamelor politice din ultima vreme, care vizeaza alegerile de duminica.
Pana azi, cand a venit mama sa ma intrebe: te duci la vot Duminica?
M-am vazut putin in impas, nu ma gandisem la asta. I-am raspuns: NU, dar acum, naspa e sa nu votezi dar si mai naspa e sa votezi cu astia!
Si ea, ca un cetatean care incearca in continuare sa fie unul model, m-a intrebat naiva: pai si atunci ce sa fac?
Ei, asta-i intrebarea? Ce facem, oameni buni, daca vrem sa ne exercitam dreptul la vot dar multimea asta de vite in costum nu merita stampila noastra?
Am zis sa ma informez putin cu privire la propunerile de candidatura ale partidelor, sa nu trec de alegeri ca individul prin societatea romaneasca din prezent.
Am intrat pe site, am citit cate ceva, le-am vazut pozele zambitoare, pline de incredere si CV-urile mega pompoase, care sincer nu mi-au transmis NIMIC in afara de faptul ca...sunt niste pioni.
Am inchis scarbita fereastra, nu am mai putut sa citesc iar si iar cum promit sa faca de toate, cum se folosesc de rezultatele slabe ale partidului aflat in prezent la putere ca sa se acopere de inutilitatea lor de pana acum si dorintele egoiste si mascate de a ajunge la PUTERE!
Cum poti sa spui ca banii se vor duce mai mult la popor si mai putin in buzunarele parlamentarilor? Chiar asa prosti ne credeti? Dar voi, VOI, nu lucrati tot la Palatul Parlamentului? Nu aveti masina cu sofer? Nu aveti salarii trase din bugetul de stat?
Chiar vreti sa credem ca prin voi se va produce o schimbare radicala in Romania (ca daca nu va fi radicala, inseamna ca nu va fi nimic nou), ca voi veti spune STOP coruptiei, proiectelor finantate pe blat, solutiilor implementate pe sfert, restul urmand sa aiba loc la doamne ajuta, cu banii deja prin diverse buzunare, strigand scuza eterna: nu sunt bani la buget?

Pai, domnilor, ca sa va cred (vorbesc doar in numele meu, nu imi permit sa folosesc pluralul, cine stie pe cine jugnesc in credintele politice), va trebui sa faceti mai mult decat sa puneti afise pe fiecare stalp, unele mai mari ca altele (ca deh, sa vada si pensionarul care nu mai are bani sa-si schimbe ochelarii de 10 ani), pe care sunteti asa cum va stiu dintotdeauna, unii alaturi de ceilalti, transmitand astfel publicului larg ideea de incredere si sustinere colegiala, sau singuri, cu fete imbogatite si avide de si mai mult, dar cu zambetul deschis....si mut.

M-am saturat si de emisiunile informative de la TV, unde incercati sa atingeti niste puncte de pe un cerc, in care va invartiti over and over again!
Credeti ca daca aud ca veti face aia si ailalta si ca ne aratati ca sistemul nu merge, ca s-au facut greseli, etc, ca voi stiti cum sa rezolvati situatia in care colegii vostri au adus tara asta, voi fi mai deschisa sa vreau o schimbare, tot cu VOI?

Nu mai sunt impresionata de umanitarismul asta artificial, de sustinatorii infrigurati care poarta tricouri cu sigla voastra si mi-e ciuda ca inca nu s-a gasit cineva destul de puternic sa va doboare. Dar e greu intr-adevar sa razbati printr-o panza de paianjen tesuta cu foarte mult zel timp de 20 de ani, peste care s-a mai turnat si smoala, asta asa, ca sa va simtiti si mai comod in cabinetele si limuzinele cu sofer.

Ideea e ca mi-am pierdut speranta in oamenii politici din Romania. Nu mai cred in schimbari, sunt uimita cum oamenii pot uita tot ce nu s-a facut pana acum auzind doar alte scuze si promisiuni oferite impreuna cu o bere si un mic...sau doar un steag cu sigla partidului (depinde de buget).

La alegerile din toamna am descoperit un site care oferea indrumari pentru cei ca mine, care vor sa faca ceva, dar nu vor sa actioneze conform regulilor, si redau aici sfatul lor, pe care o sa-l aplic duminica.
Astfel, pentru ca actuala clasa politica sa sufere un soc real cu privire la ce vrea populatia si poate sa se trezeasca sau...orice, propun:
- mergeti la vot, dar pe buletin sa scrieti clar - nici unul din candidati - sa incadrati intr-un chenar si sa stampilati.

O sa fac asta de acum incolo la toate alegerile, sperand ca intr-un an un astfel de vot va fi majoritar si de acolo vom incepe un nou drum.

No more comments...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu