PsyRadio

psyradio * fm - Small A1

vineri, 6 februarie 2009

Transportul in comun - viitorul planetei

Am mers deunazi cu un autobuz, sa spunem 385. In ultima vreme nu am mai mers si de aceea a fost o experienta despre care trebuie sa povestesc.
Nu a fost inghesuiala sau altele, ci m-am mirat de mijloacele prin care regia autonoma de transport in comun incearca sa-si faca lobby singura, in 'direct', prin transmiterea unor filmuletze pe ecranul acela din spatele soferului.
So....poate unii dintre voi l-ati remarcat, era filmuletzul cu: Mami, mi-a spus doamna învăţătoare la şcoală că dacă mergi cu transportul în comun nu mai poluezi...etc, etc. Ideea e ca ne indeamna pe toti sa folosim transportul in comun in detrimentul masinii personale, actiune care pe viitor va salva planeta, incepand cu copaceii, iarba, frunzulitzele, etc.

De ce e amuzant indemnul? Pentru ca...oamenii care merg cu autobuzul e foarte putin probabil sa aiba masina personala (nu zic nu, poate 15% din ei au, dar e in service sau mai stiu eu ce....) si e si mai putin probabil ca cei care circula cu autobuzul sa ajunga acasa, sa ia telefonul si sa inceapa sa isi sune toate cunostintele, povestindu-le de revelatia transmisa de filmuletzul auzit over and over again in autobuz (ca deh, cu traficul asta, nu scapi cu mai putin de 4 auditii pe statie).

I mean, imaginati-va urmatoarea scena: rush hour, cobori din autobuz sa te intalnesti cu cineva, care...vine cu masina personala....Tu: ai intarziat, esti transpirat tot de la atata imbulzeala, hainele in dezordine, o bretea de la rucsac rupta ca a fost prinsa de o baba care s-a tinut de ea cand soferul a pus frana brusca. El: calm, ascultand muzica, geaca pe bancheta din spate ca deh, masina ii da cata caldura are nevoie, etc...
Iar tu, ca un cetatean model ce esti, ii spui: Fane, au spus astia de la RATB ca daca mergi cu transportul în comun nu mai poluezi, nu vrei sa incerci si tu?...... :)))))))
I mean, come ooonn!!!!!! Who would believe that shit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu